Yakın Gelecekte Akıllı Ev Gizliliği

 



       Herkese Merhaba,

       Bu yazımızda şuan yaygın olmayıp, yakın gelecekte olmazlar arasına girecek konulardan biri olan akıllı evler ve onlarla birlikte evimize girecek sunucular hakkında ufak bir demek yazmak istedim. Akıllı evlerle birlikte hayatıma giren IOT(Nesnelerin İnterneti) ile cihazların birbiri ile iletişime geçmesi, veri aktarması ile oluşan verilerin toplanması,saklanması ve işlenmesi için serverlara ihtiyaç giderek artmaktadır. Peki bu ihtiyaç ilerisi için nasıl bir etken oluşturabilir diye düşünce geliyor insanın aklına.
     
        Fütüristik düşünceler, herkesin aklına gelen ve teknoloji ile sınırları zorlayan bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Herkes gelecek ile teknolojiyi birleştirerek belli senaryolar geliştirmektedir. Biz de bu akıma destek çıkarak belli başlı düşünceler geliştirerek olabilitesi yüksek senaryolar ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

      Peki Nedir Bu Düşünce  ? 

      Akıllı evlerin gelecekte yaygınlaşmasıyla oluşan server ihtiyacı giderek artarak herkes tarafından istenen ve gerekli görülen bir olay haline gelebilir. Cihazların birbiri ile iletişime geçmesiyle oluşan
verilerin gizliliği giderek önem arz etmesiyle birlikte bu şekilde ilerlerse sunucular evlere girmeye başlayacak. Herkes ürettiği bilgiyi kendi evinde tutmaya başlayarak, evlerimizde bulunan misafir odasının yerine sunucu odaları yer almaya başlayabilir. Bu oluşum yeni iş kapılarına da olanak sağlaması kaçılmazdır.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar