Google'ın Yeni Silahı Looker !


            

          Merhabalar, bu yazımızda Google şirketinin yeni satın aldığı Looker programını inceleyeceğiz.

          İlk öncelikle Looker nedir, ne iş yapar ona bakalım...

          Veriler iş operasyonlarının belkemiğidir ve şirketlerin çalışanlarını, müşterilerini ve süreçlerini anlamak için verilerini anlamaları gerekir. Rakipleri değerlendirdiyseniz ve bir BI çözümü arayışınız sizi karar verme sürecinin son adımlarına götürdüyse Looker tam size göre olabilir. İş zekası çözümüne duyulan ihtiyaç, verilerinin yararlı bir portresini isteyen herhangi bir şirkette belirgindir ve Looker bu işlevselliği sağlar. Bu sistemler tarafından sağlanan bilgiler, bir kuruluşun mevcut konumunu ve gelecekteki hedeflerini anlamayı sağlar. Verilerin analizi yoluyla işletmeler metrikleri daha iyi yorumlayabilir ve bu bulguları bilinçli kararlar vermek için kullanabilir.


          Şirket Ocak 2012'de Lloyd Tabb ve Ben Porterfield tarafından kuruldu.Amazon Redshift , Google BigQuery , HP Vertica , Netezza ve Teradata gibi ölçeklenebilir veya büyük ölçüde paralel ilişkisel veritabanı yönetim sistemleri için tasarlanmış iş zekası platformudur.

             
Looker, SQL modelleri, veri modelleri ve görselleştirmeler içeren analitik kod blokları (Looker Blokları) sunar. Bloklar önceden yapılmış olmasına rağmen, özelleştirilebilir ve kullanıcının ihtiyaçlarına göre ayarlanabilir.,
Looker, verileri yönetmek için LookML adlı platforma özel modelleme dilini kullanır. Temelde, LookML, SQL'in bazı özelliklerini kullanır, ancak geliştirilmiş işlevselliğe sahiptir.


Etkileşimli veri görselleştirmeleri ve yerleşik makine öğreniminden yararlanarak farklı sektörlerdeki ekipler (ör. tedarik zinciri lojistiği, satış ve destek) için iş birliğine dayalı, veri merkezli uygulamalar oluşturmayı hedeflemektedir.


Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar